Instellen van OneDrive

  E-mail / Office 365

Let op: e-mailadres is leerlingnummer@udenscollege.nl

Deze handleiding geeft aan hoe je Office-365 installeert op een Windows machine. Voordat je Office-365 gaat installeren, dien je eerst deze handleiding door te nemen: Werk of schoolaccount toevoegen in Windows 10.

Volg de onderstaande stappen om Office-365 te installeren.

Stap 1) Ga naar de Windows-startmenu, staat links beneden in de hoek met een Windows-logo. Klik erop en zoek naar OneDrive doormiddel te gaan typen op OneDrive.

Stap 2) Je krijgt nu een OneDrive inlog/configuratiescherm te zien. Vul bij het aanmelden jouw schoolmail in en druk op aanmelden.

Stap 3) Klik op volgende.

Stap 4) Rechts beneden zie je een grijs pijltje staan. Hierop kan je klikken om verder te kunnen navigeren bij het configuratieproces van OneDrive. Klik verder op de pijl en volg indien nodig de stappen van OneDrive.

Stap 5) Terwijl je aan het verder klikken bent (wat aangegeven is bij stap 4), kom je deze scherm tegen (zie onderstaande plaatje). De keuze is aan jou om deze app te downloaden op je telefoon en zelf te configureren en anders zoek contact met de afdeling-ict.

Geen interesse in de mobiele app? Klik dan verder.

Stap 6) De OneDrive is nu geconfigureerd. Klik op ‘Mijn OneDrive-map openen’ om hiermee jouw OneDrive map te openen. Hiermee kan je ook meteen de locatie inzien waar de OneDrive map staat.

Extra informatie) Wanneer je de verkenner van Windows opent, zie je aan de linkerkant een aantal toegangen. Aan de linkerkant zie je ook OneDrive – Udens College staan. Dit is dus dan de OneDrive die je geconfigureerd hebt.
onedrive-11