Installeren Office-365 (Windows)

  E-mail / Office 365

Let op: e-mailadres is leerlingnummer@udenscollege.nl

Deze handleiding geeft aan hoe je Office-365 installeert op een Windows machine. Voordat je Office-365 gaat installeren, dien je eerste deze handleiding door te nemen: Werk of schoolaccount toevoegen in Windows 10.

Volg de onderstaande stappen om Office-365 te installeren.

Stap 1) Ga naar udenscollege.nl en klik rechtsboven in de hoek op ‘inloggen intranet’.

 

Stap 2) Klik op de tegel van Office-365. Je wordt hiermee verwezen naar een andere website.

 

Stap 3) Het kan zijn dat je moet inloggen. Gebruik hiervoor jouw schoolmail en de wachtwoord van jouw schoolmail.

 

Stap 4) Indien nodig, gebruik de software of hardware token om verder te kunnen inloggen.

 

Stap 5) Klik op ‘Office installeren’ en dan in het menu op ‘Office 365- apps’. Hiermee download je een bestand die nodig is voor de installatie.

 

Stap 6) Bestand wordt nu gedownload. Nadat het gedownload is klik dan op ‘Uitvoeren’. Hiermee start je de installatie. (de webbrowser voor de zekerheid niet sluiten!).

 

Stap 7) Office wordt nu voorbereidt voor de installatie en zal na het voorbereiden starten met de installatie. Nu wordt het even wachten totdat de installatie klaar is.

 

Stap 8) Klik op ‘Sluiten’ na de Office installatie.

 

Stap 9) Open startmenu van Windows door linksbeden de Windows-logo aan te klikken of de Windows-logo op je toetsenbord. Klik daarna op Word. Als je Word niet gevonden krijgt in de lijst, dan kan je Word zoeken door te gaan zoeken. Typ dan ‘Word’ om te zoeken en klik daarna op Word.

 

Stap 10) Nadat je Word hebt geopend, wacht ongeveer 1 minuut lang (kan minder zijn) totdat je de scherm van ‘Gebruiksrechtovereenkomst Accepteren’ krijgt. Wanneer je deze schermpje krijgt, klik op ‘Accepteren’.

 

Stap 11) Na de Gebruiksrechtovereenkomst, klik op sluiten bij ‘Uw Privacyoptie’.

 

Stap 12) Na de privacyoptie, kom je in Word. Wacht ongeveer 1 minuut lang voordat je iets aanklikt (kan minder zijn) en er komt weer een schermpje tevoorschijn. Klik op de eerste optie aan van ‘Office Open XML-indelingen’ en daarna op sluiten.

 

Stap 13) Je bent nu gereed om Office-365 te gebruiken.